T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi

GençBİzz Girişimcilik;Saklı Bahçe

Projemizin adı;GençBizz Girişimcilik SAKLI BAHÇE   

GençBizz girişimcilik amacı;16- 18 yaş grubu lise öğrencilerinin, iş dünyası gönüllüleri mentörlüğünde ve öğretmenlerinin rehberliğinde;  kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün / hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerinin tasfiye ettikleri yaparak öğrenmeye dayalı bir ekonomik eğitim programıdır.  

 

Ekimden itibaren yaptıklarımız;Kendi küçük ölçekli şirketimiz kurduk. Önce şirkete bir isim ve logo seçmeye başladık. Bir kaç elemeden sonra şirket adı ve logosuna karar verdik. Şirket için sermaye gerekiyordu. Yetki belgesini aldıktan sonar  hisse senetleri satışına başladık. Hisse senetlerimizi sattık. Elde ettiğimiz sermayeyle yapacağımız ürünlerin malzemesini aldık. Aldığımız malzemelerle derslerimizi aksatmayacak şekilde ünlerimizi yaptık. Gelen siparişler üzerine ürün satışları yapıldı.  

İnovatif yön;Naftalin insanların dikkatinden kaçan en büyük gizli kimyasallardandır. Saklıbahçe bu zehirin insanlar tarafından kullanılmaması gerektiğini ve bu zehirin yerine alternatif olan lavantanın kullanılması gerektiğini vurgulayarak inovatif yönüne dikkat çekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.10.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 10:08 - Görüntülenme: 787
  Beğen | 1  kişi beğendi