GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi

Projemizin adı;GençBizz Girişimcilik BVA

AMACI:İnsan sağlığını korumak,sağlıklı ürün tüketimini arttırmak,kirlenmiş toprağın ıslahını sağlamak ve sulama ihtiyacını azaltarak su tasarrufu sağlamak .

İnovasyon:BVA şirketinin kullandığı paketler kraf kağıdı olup bu kağıtlar 1 ila 3 ay arasında doğada çözünerek doğayı kirletmez ve zarar vermez. -Şirketin oluşum süreci Bizler ürün ve hizmetimizi kararlaştırırken insanlar için büyük bir  haline gelen besin değeri düşük ürünlerin besin değerini arttırmayı  hedefledik bu bağlamda solucan gübresini seçmeye uygun gördük. Solucan gübresi kırmızı kaliforniya solucanlarının hiçbir kimyasal kullanılmadan sebze-meyve atıklarının talaş kağıt ve çay posası vb yemesi ve dışkılaması ile oluşan organik bir gübredir.

Solucan gübresinin faydasına gelirsek içerisindeki humus miktarı kimyasal gübreye oranla 4-8 kat daha fazladır. Tarımda 10-15 gün erken fide ve erken hasat alınımını  sağlar. Sebze ve meyvelerde %30 %50 tarla tarımında ise %40 %70 arasında verim sağlar Toprağın nemini tutar bu sayede %40 oranında su kullanımından azaltır Solucanlar hareket halinde iken ve sindirim yaparken sölom sıvısı salgılarlar.Sölom sıvısı solucanların dışkılarıyla gübreye  karışarak bitkilerde uzun süre kimyasal gübre kullanımının ve kimyasal ilaçların sebep olduğu zararı onarır ve bitkiye direnç kazandırır. -Şirket kurulum aşaması Şirketimizi kurarken okulumuzun öğretmenlerinden olan Elife Haksever  hocamızdan sorumluluk sahibi verilen görevi başarılı bir şekilde yerine getirebilecek öğrencileri bir araya getirmesini istedik. Bir araya gelen hemen hemen 20 kişi arasından sözlü ve yazılı mülakat yaparak 13 kişi yolumuza devam etmeye karar verdik. Yaptığımız mülakatlar sonucunda belirlemiş olduğumuz yetenek ve ilgi alanlarımıza göre departmanlarımızı belirledik. Şirketin ismi kararlaştırılırken solucan gübresinin bitkideki verimi arttırdığını vurgulamak amacımıyla şirket ismini BVA yani "bitki verim arttırıcı" olmasına karar verdik. Üretime başlarken 4000 solucan almaya karar verdik ben bağlar seçimde Kraft kağıdı kullanarak doğa kirliliğinin önüne geçmeye çalıştık. Daha sonra ekibimizle toplantı yaparak anketler pazarlama planı ve iş planı gibi belgelerle yolumuza devam ettik. VİZYON:Daha organik ürünler üreten Türkiye daha organik ürünler üreten Türkiye MİSYON: toprağa kimyasallardan uzak versin organikliği arttırmak adına solucan gübresi üretimi yapmak TOPRAĞA SOLUK BİTKİYE CAN...

Yayın: 03.10.2019 - Güncelleme: 28.11.2019 10:08 - Görüntülenme: 885